Bra och billiga hotell i Barcelona

I spanska Kataloniens huvudstad Barcelona finns det en uppsjö av bra och billiga hotell. Staden erbjuder i regel en högre generell kvalitet på sina hotell jämfört med många andra europeiska städer.

I Barcelona finns det hotell för alla plånböcker och smaker. Om du semestrar i Barcelona för första gången kommer du med största sannolikhet att vilja bo på ett hotell i stadens centrum, nära till de flesta sevärdheterna. Bor du i Barcelonas centrum kommer du även att ha nära till ett rikt nattliv och goda restauranger.
 
För att hitta billiga hotell i Barcelona bör du reservera ditt hotell i god tid innan avresa. Gör det du är chansen större att du får tag i ett av de billigare rummen, som oftast är de som bokas först.
 
Du kan också bo billigt på hotell i Barcelona genom att resa dit när det inte är högsäsong. Under högsäsongen mellan mars och oktober reser flest turister till Barcelona och då går också hotellpriserna upp markant.

Men för en svensk turist har Barcelona ett tilltalande klimat året om i princip och det är inte en nödvändighet att besöka staden under den allra varmaste perioden, även om det är då du har störst chans till sol.

Läs mer om Barcelona på BarcelonaPortalen.se och Wikipedia