Upplev sommaren i Karlskrona

Karlskrona

Blekinges skärgård är fantastisk och Karlskrona är utan tvekan stadsjuvel mitt i skärgården som är fantastisk att besöka under sommaren. Det är ingen tvekan om staden är en riktig turistmagnet under sommarmånaderna då tiotusentals besökare kommer till staden.

Karlskrona är delvis byggt på inlandet men också ut över flera öar med flera små öar runt omkring som direkt kombinerar skärgårdskänslan och stadskänslan. Det är en känsla som är svårt att beskriva utan måste nästan upplevas för att man ska förstå fullt ut.

Karlskronas hjärta och centrum ligger på ön längst ut vid namn Trossö. Här hittar du mängder med restauranger, shoppingmöjligheter, barer och inte tala om ett flertal turistattraktioner. Marinmuseet är kanske en av de mest populära turistattraktionerna som ligger på en ö tätt intill Trossö och som en gång i tiden helt och hållet tillhörde Försvarsmakten.

Att resa till Karlskrona går enkelt med så väl bil som tåg och centralstationen som också är ändhållplatsen ligger i början på Trossö. Här hittar du även ett tiotal hotell och andra boenden att välja mellan.

Hotellen i Karlskrona varierar i pris och under högsäsong ökar trycket på hotellrum så man bör räkna med ett något högre pris under sommarmånaderna när staden är som populärast.

Om du vill läsa mer om staden och samtidigt söka efter hotell så kan du besöka hotellkarlskrona.nu som är en väl utvecklas reseguide för staden. Här hittar du information om restauranger, nattklubbar, turistattraktioner m.m. och inte minst information om de olika hotellen i Karlskrona.